Oproep nieuwe VCL

Zoals jullie misschien al wel weten gaat onze VCL, Hennie Talmon, er volgend jaar mee stoppen. Dan is ze 3 jaar VCL geweest voor onze club. Als je competitie wilt spelen, moet er een VCL zijn binnen de vereniging.

Het lijkt mij logisch dat 1 van de competitie spelende leden deze functie van Hennie overneemt. Zij kan je vertellen wat je hiervoor moet doen en wat de taken van een VCL inhouden. Ik wil jullie vragen om erover na te denken of jij hier iets voor kan betekenen binnen de vereniging. Hennie loopt dan tijdens de voorjaarscompetitie nog mee met je, zodat je het samen kunt doen.

Je kunt contact opnemen met Hennie als je vragen hebt of je wilt aanmelden als onze nieuwe VCL. Je kunt ook mij een mailtje sturen. (egasoede@hotmail.com) Of het aan je teamcaptain doorgeven.

 

Oliebollen toernooi

Op zaterdag 29 december is er op de vereniging het Oliebollen toernooi. We beginnen om 13.30 uur. Leuke potjes tennis en lekkere, versgebakken oliebollen tussendoor. Schrijf je gezellig in. Kosten zijn 2 euro. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar de barcommissie. Het mailadres is: ritavburen@hetnet.nl

 

Uitslagen competitieteams najaarscompetitie:

DD17+ zaterdag Bergambacht 8e plaats

HD 17+ vrijdagavond Bergambacht 3e plaats

GD 17+ vrijdagavond Bergambacht 7e plaats

DD 17+ vrijdagavond Bergambacht 2 7e plaats

DD 17+ vrijdagavond Bergambacht 7e plaats

 

Oproep Vrijwilligers:

Binnen een vereniging zijn er altijd genoeg dingen te doen. Het park bijhouden, een extra handje achter de bar, het organiseren van (jeugd) activiteiten, het coördineren van de competitie teams enz enz.

Ook binnen onze vereniging zijn we op zoek naar vrijwilligers voor diverse zaken. Wil je iets extra’s betekenen voor je vereniging dan kun je je aanmelden bij een van de bestuursleden of je kunt eerst navragen wat een bepaalde taak inhoudt. Dan kunnen wij je vragen beantwoorden.

Waar zoeken we nog mensen voor?

 • Barcommissie
 • Jeugdcommissie
 • VCL (vereniging competitie leider)
 • Algemeen bestuurslid

Maar ook als je eens een keer tijd hebt, is het fijn als je ergens een handje kunt helpen. Dat kan ook een enkele keer zijn. Op het park is altijd wel iets te doen. Je kunt altijd iemand van het bestuur benaderen hiervoor.

 

Nieuwe VTL

Even doorgaand op vrijwilligers binnen de vereniging. We hebben 2 nieuwe VTL’s (vereniging toernooi leider) voor onze vereniging. Kees van der Hee en Edwin van Schaijk hebben de cursus VTL gevolgd. En zijn uiteraard met goede resultaten geslaagd voor het examen. Zij gaan aankomend jaar, samen met Marieke Hordijk, ons geweldige Open Toernooi organiseren. Bedankt Edwin en Kees, voor deze inzet.

 

Winddoeken

De winddoeken/sponsordoeken zijn er voor de winter afgehaald. Dan kunnen ze de hekken niet meer omtrekken bij fikse wind ;-) Bedankt jongens, dat jullie dit gedaan hebben voor de eerste herfststormen. Ook de sponsorborden zijn er door Jan en zijn ploeg al afgehaald. Het park is weer winterproof. Heel erg fijn dat dit gedaan is.

 

Vrijwilligers Bedankt! Avond

Afgelopen vrijdag, 23 november, hadden we de jaarlijkse Vrijwilligers Bedankt! avond. Het was zeer geslaagd. “Aan de Dijck” had een heerlijk buffet geregeld. Gezellige mensen, lekkere drankjes, een top barbediening. Kortom, bedankt dat jullie er waren. We hopen tot over een jaar.

 

Voorjaarscompetitie Jeugd

Lijkt het je leuk om wat vaker wedstrijden te spelen? Dan is het leuk om je op te geven voor de competitie. Meer informatie hierover kun je vragen bij je tennisleraar of bij de jeugdcommissie en/of Helga de Bruijn (helgadebruijn@gmail.com

 

Datum Jaarvergadering

Zet het alvast in uw agenda. Op donderdag 31 januari 2019 om 20.00 uur is de jaarvergadering van TC Bergambacht. Wilt u op de hoogte blijven van het wel en wee van uw club, dan is het raadzaam om deze datum vrij te houden. Ook is het natuurlijk gezellig om elkaar dan weer eens te zien en bij te kletsen na een tijdje misschien niet buiten getennist te hebben. Hopelijk tot dan.

Clubkampioenschappen mix en singel afgerond

Het zit er weer op. De clubkampioenschappen 'nieuwe stijl' zijn erg goed bevallen. Het weer zat ook wel mee, maar het concept van een uurtje spelen beviel heel goed. Er zijn ook nog verbetersuggesties gekomen, waar we zeker iets mee gaan doen. Zo is er bijvoorbeeld voorgesteld om voor de clubkampioenschappen in september (herendubbel en damesdubbel) een individuele inschrijving te doen en dan de koppels te loten. Een goed idee, naar onze mening, maar spreek ons gerust even aan als je er anders over denkt.

We hadden naartuurlijk een heerlijke weertje dit jaar en toen we op zondagmiddag even een buitje viel, hadden we net geen wedstrijden gepland. Het viel dus allemaal heel goed. Er werden spannende potjes gespeeld in de poules, halve finales en finales, kortom we hebben weer volop kunnen genieten. Alle uitslagen staan hier:

http://www.toernooiklapper.nl/toernooi/CDDII21/

De foto's kan je hier vinden:

Bekijk hier de foto's

 

Wij bedanken onze sponsor Rietdekbedrijf Bergambacht hartelijk voor de ondersteuning van de clubkampioenschappen!

 

Anders dan anders

Dit jaar worden de clubkampioenschappen anders dan jullie gewend zijn. Hè? Ja, we gaan het roer omgooien! Uiteraard komen we daarmee tot meer tennisplezier, een betere organisatie en nog meer gezelligheid.Tijdens de laatste clubkampioenschappen hebben we gemerkt dat de nieuwe opzet van wedstrijden van 1 uur goed bevalt bij de deelnemers. Door de koppen weer even bij elkaar te steken, te luisteren naar ideeën van onze leden en creatief te bedenken hoe het nog beter kan, zijn we tot een nieuwe opzet gekomen voor de dubbels in september.We organiseren de clubkampioenschappen in september wederom in een lang weekend:

 • Heren en dames dubbels 13 t/m 16 september 2018 (jeugd, senioren en veteranen)

(op vrijdagavond wordt er niet gespeeld ivm de competitie.) 

We houden de kampioenschappen dus op donderdagavond, zaterdag en zondag (op vrijdag is er competitie). Zowel de veteranen, jeugd als senioren worden in deze weekenden ingepland. Of je net lid bent geworden, of al jaren wekelijks staat te meppen, jong, bejaard, prof of beginner bent, de clubkampioenschappen zijn voor iedereen. 

We proberen het weer helemaal bomvol te plannen met wedstrijden van een uur. Hierdoor weet je (net zoals bij het poldertoernooi in de Stoep) precies van wanneer, tot wanneer je speelt. Dat is makkelijk plannen! (zowel voor ons als voor jullie) Iedereen weet zo waar hij aan toe is en hoeft niet een hele week in zijn agenda vrij te houden. Wel zo prettig! Bovendien wordt het wellicht minder belastend om twee of drie keer op een dag te spelen (voor onze toppers die ver komen in meerdere onderdelen) en hebben we een vol programma met veel toeschouwers op het park. 

 

Ook het inschrijven gaan we dit jaar anders aanpakken. Na overleg met diverse leden hebben we besloten dat iedereen zich individueel inschrijft. Vervolgens worden er door de organisatie zoveel mogelijk koppels van gelijke sterkte gemaakt. Het idee is nu om twee onderdelen te maken voor de senioren, een A en B onderdeel. Binnen deze onderdelen verdelen we de groep op in een sterke en iets minder sterke groep. Vervolgens loten we iemand uit de sterke groep met de iets minder sterke groep. Hierdoor krijgen we dus allemaal gelijke koppels en wellicht speel je ook eens een keer met iemand die je misschien niet in eerste instantie had bedacht. Ons streven is dat ieder koppel een kans heeft om de volgende ronde te behalen en vooral veel spelplezier heeft. 

Uiteraard proberen we ook een onderdeel voor de veteranen te maken en wordt de jeugd ook apart ingedeeld in verschillende poules.

 

Natuurlijk gaan we ook nadenken over ontbijt, lunch en diner, een feestje, iets lekkers voor bij de koffie en een hapje en een drankje. Heb je misschien suggesties? Of ben je bereid om te helpen? We kunnen nog wel wat hulp gebruiken! Dus laat het dan even weten bij Johan de Rooij Wij kijken uit naar een beregezellig, sportief en bomvol clubkampioenschap.

 

Inschrijven

Het inschrijven gaat door de nieuwe opzet ook makkelijker. Je kan gewoon een mail sturen. Wij gaan vervolgens alles invoeren in het systeem, de koppels maken en de planning opzetten.Inschrijven kan daarom echt tot uiterlijk 1 september!Schrijf je hier al gelijk in (je mag ook gelijk je hele tennisgroep inschrijven!) 

Samenstelling van de commissie: Johan de Rooij en Arnoud Koppe

Helaas, wegens te weinig animo hebben we besloten om de Ballenavond te annuleren.
2

 

 

Tennisclub Bergambacht steunt KiKa

 

Wanneer

:

Vrijdag 7 september 2018 om 19.00 uur

Wat

:

Gezelligheidstoernooitje voor ervaren en beginnende tennissers.

Goede doel

:

Na aftrek van kosten is de opbrengst voor KiKa.

Voor wie

:

Voor alle TCB heren boven de 18 jaar die het leuk vinden om mee te doen.  

Ook voor

:

Heren die niet willen tennissen, maar gewoon een gezellige avond willen.

Kosten

:

Deelname aan toernooi incl. hapjes en een welkomstdrankje : € 15,00

Kosten publiek

:

Deelname zonder tennis incl. hapje en een welkomstdrankje : € 7,50

Opgeven

:

door vóór 01 september een mail te sturen naar ballenavondtcb@outlook.com

 

 

Tennisonderdeel : Deelname op volgorde van inschrijving en vol=vol. 
Na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail waarin staat aangegeven of je kunt meedoen aan het tennisonderdeel. 
(blijk je niet meer mee te kunnen doen, niet getreurd; je kan natuurlijk altijd nog als publiek mee doen!).

Publiek/deelname zonder tennis: Geen limiet aan aantal heren maar wel graag via de mail opgeven.
Wij kijken uit naar jullie deelname. We hebben er zin in !


Groeten van de Ballenavond commissie; Noëlle, Marianne en Hennie.

 

kika n8znkugjjm2f0muadlqxoedhagw2ii7y8wtbivrs7c

Aan het begin van het seizoen hebben we jullie gewezen op een aantal zaken. We moesten weer even in het ritme komen.

Inmiddels loopt het seizoen alweer enkele maanden, maar nog niet alles gaat even goed. Daarom weer even jullie aandacht voor de volgende punten:

 • Alle voorraad wordt in de kassa ingevoerd maar die klopt regelmatig niet, wat betekent dat er soms iets vergeten wordt bij het aanlslaan op de kassa. Doe dit dus zorgvuldig.
 • De sleutel dient s avonds na de bardienst ingeleverd te worden bij de barcommissie aan het Wethouder van de Berghplein nr. 8.
 • Als je geen bardienst kunt of wilt draaien, dan dien je zelf te ruilen of af te kopen. Dit gaat buiten de barcommissie om, je hoeft hen dus niet vooraf te benaderen.
 • Ruilen of afkopen wel graag even doorgeven, zodat de barcommissie weet waar de sleutel heen moet.
 • Als een activiteit van datum verandert, staat de barcommissie niet in voor de bardienst, dus graag even afstemmen.
 • Als een activiteit afgeblazen wordt is het fijn als de barcommissie dat ook op tijd te horen krijgt, zodat de bardienst afgezegd kan worden.
 • Er zit soms ook geld in de gleuf, dat is absoluut niet de bedoeling.

Kortom: Gebruik de kassa op de juiste wijze, sla alles aan. Gebruik je boeren verstand bij het draaien van bardienst, het ruilen, afkopen en bij het verplaatsen van activiteiten. En stem indien nodig even af met de barcommissie.

Op 1e Pinksterdag, zondag 20 mei 2018 werd gestreden om de BABS-bokaal door vier deelnemende tennisverenigingen uit Berkenwoude, Ammerstol, Bergambacht en Stolwijk. Dit dorpentoernooi werd jaren geleden ook georganiseerd en is nu weer terug van weggeweest. Het idee is opgepakt door een aantal leden van deze vier tennisclubs. ATC ‘t Veldje in Ammerstol nam de organisatie op zich voor 2018.  Met succes!

De wedstrijden werden gespeeld in vier teams, bestaande uit vijf heren en vijf dames. Iedereen speelde twee dubbels en een mix. De punten werden per team verdiend. 
Het was een gezellige sportieve dag. Elk team nam wat lekkers mee voor bij de koffie om de dag mee te beginnen. De lunch werd verzorgd door ATC ‘t Veldje. 
Aan het einde van deze zonnige dag werd tijdens een borrel op het terras bekend gemaakt wie de winnaar was geworden. 
Uiteindelijk waren de verschillen klein en ging de overwinning naar ATC ‘t Veldje. 
Als tweede eindigde TCB Bergambacht, derde Berkenwoude en vierde Stolwijk. 

Het is zeker dat de Babs bokaal volgend jaar weer wordt georganiseerd!
Informatie hierover volgt.