Clubkampioenschappen mix en singel afgerond

Het zit er weer op. De clubkampioenschappen 'nieuwe stijl' zijn erg goed bevallen. Het weer zat ook wel mee, maar het concept van een uurtje spelen beviel heel goed. Er zijn ook nog verbetersuggesties gekomen, waar we zeker iets mee gaan doen. Zo is er bijvoorbeeld voorgesteld om voor de clubkampioenschappen in september (herendubbel en damesdubbel) een individuele inschrijving te doen en dan de koppels te loten. Een goed idee, naar onze mening, maar spreek ons gerust even aan als je er anders over denkt.

We hadden naartuurlijk een heerlijke weertje dit jaar en toen we op zondagmiddag even een buitje viel, hadden we net geen wedstrijden gepland. Het viel dus allemaal heel goed. Er werden spannende potjes gespeeld in de poules, halve finales en finales, kortom we hebben weer volop kunnen genieten. Alle uitslagen staan hier:

http://www.toernooiklapper.nl/toernooi/CDDII21/

De foto's kan je hier vinden:

Bekijk hier de foto's

 

Wij bedanken onze sponsor Rietdekbedrijf Bergambacht hartelijk voor de ondersteuning van de clubkampioenschappen!

 

Anders dan anders

Dit jaar worden de clubkampioenschappen anders dan jullie gewend zijn. Hè? Ja, we gaan het roer omgooien! Uiteraard komen we daarmee tot meer tennisplezier, een betere organisatie en nog meer gezelligheid.Tijdens de laatste clubkampioenschappen hebben we gemerkt dat de nieuwe opzet van wedstrijden van 1 uur goed bevalt bij de deelnemers. Door de koppen weer even bij elkaar te steken, te luisteren naar ideeën van onze leden en creatief te bedenken hoe het nog beter kan, zijn we tot een nieuwe opzet gekomen voor de dubbels in september.We organiseren de clubkampioenschappen in september wederom in een lang weekend:

  • Heren en dames dubbels 13 t/m 16 september 2018 (jeugd, senioren en veteranen)

(op vrijdagavond wordt er niet gespeeld ivm de competitie.) 

We houden de kampioenschappen dus op donderdagavond, zaterdag en zondag (op vrijdag is er competitie). Zowel de veteranen, jeugd als senioren worden in deze weekenden ingepland. Of je net lid bent geworden, of al jaren wekelijks staat te meppen, jong, bejaard, prof of beginner bent, de clubkampioenschappen zijn voor iedereen. 

We proberen het weer helemaal bomvol te plannen met wedstrijden van een uur. Hierdoor weet je (net zoals bij het poldertoernooi in de Stoep) precies van wanneer, tot wanneer je speelt. Dat is makkelijk plannen! (zowel voor ons als voor jullie) Iedereen weet zo waar hij aan toe is en hoeft niet een hele week in zijn agenda vrij te houden. Wel zo prettig! Bovendien wordt het wellicht minder belastend om twee of drie keer op een dag te spelen (voor onze toppers die ver komen in meerdere onderdelen) en hebben we een vol programma met veel toeschouwers op het park. 

 

Ook het inschrijven gaan we dit jaar anders aanpakken. Na overleg met diverse leden hebben we besloten dat iedereen zich individueel inschrijft. Vervolgens worden er door de organisatie zoveel mogelijk koppels van gelijke sterkte gemaakt. Het idee is nu om twee onderdelen te maken voor de senioren, een A en B onderdeel. Binnen deze onderdelen verdelen we de groep op in een sterke en iets minder sterke groep. Vervolgens loten we iemand uit de sterke groep met de iets minder sterke groep. Hierdoor krijgen we dus allemaal gelijke koppels en wellicht speel je ook eens een keer met iemand die je misschien niet in eerste instantie had bedacht. Ons streven is dat ieder koppel een kans heeft om de volgende ronde te behalen en vooral veel spelplezier heeft. 

Uiteraard proberen we ook een onderdeel voor de veteranen te maken en wordt de jeugd ook apart ingedeeld in verschillende poules.

 

Natuurlijk gaan we ook nadenken over ontbijt, lunch en diner, een feestje, iets lekkers voor bij de koffie en een hapje en een drankje. Heb je misschien suggesties? Of ben je bereid om te helpen? We kunnen nog wel wat hulp gebruiken! Dus laat het dan even weten bij Johan de Rooij Wij kijken uit naar een beregezellig, sportief en bomvol clubkampioenschap.

 

Inschrijven

Het inschrijven gaat door de nieuwe opzet ook makkelijker. Je kan gewoon een mail sturen. Wij gaan vervolgens alles invoeren in het systeem, de koppels maken en de planning opzetten.Inschrijven kan daarom echt tot uiterlijk 1 september!Schrijf je hier al gelijk in (je mag ook gelijk je hele tennisgroep inschrijven!) 

Samenstelling van de commissie: Johan de Rooij en Arnoud Koppe