Dit jaar is de voorjaarscompetitie in verband met de huidige Corona maatregelen verzet naar het najaar.

Onder voorbehoud zijn er voor het najaar vier teams op vrijdag en één team op zaterdag.
Voor de jeugd zijn er 2 teams op zondag, 1 oranje en 1 groen team

Vrijdagavond:
1 damesteam olv Regine ter Braak
1 damesteam olv Tineke Hordijk
1 Herenteam olv Arnoud Koppe
1 mixteam olv Colette Teeuwen

Zaterdag:
1 mixteam olv Ton vd Coevering

 

Klik hier voor de data van de najaarscompetitie 2020

 

Competitie spelen is voor veel spelers en verenigingen een van de hoogtepunten van het seizoen. Naast de Voorjaarscompetitie spelen er ook steeds meer tennissers Najaarscompetitie. Tennis draait om wedstrijden spelen. Ook ongedwongen een balletje slaan is heel leuk, maar trainen en jezelf verbeteren om steeds betere resultaten te boeken in competitie en toernooien, is toch wat veel tennissers bij uitstek motiveert. Daarnaast daagt de competitie niet alleen de spelers uit, maar brengt het ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook goede redenen om elk jaar terug te keren op de baan.

Begintijden Najaarscompetitie
 Alle avondcompetities      19.00 uur
 Donderdagmorgen      10.00 uur
 Donderdagavond (8&9-competitie)      variabel tussen 19.00 uur en 20.00 uur
 Vrijdag      variabel tussen 11.00 uur en 13.00 uur
 Zaterdag      variabel tussen 9.00 uur en 16.30 uur
 Zondag      variabel tussen 9.00 uur en 16.30 uur
 Zondag (8&9-competitie)      variabel tussen 17.00 uur en 20.00 uur 

 

Inschrijving o.b.v. ploeggemiddelde
De competitiesoorten in de Najaarscompetitie worden op basis van ploeggemiddelden ingedeeld in klassen. Bij het indelen van de Najaarscompetitie wordt uitgegaan van de actuele rating van de spelers op het moment van inschrijving (in plaats van de speelsterktes).

Vrijspelen gedurende de competitie

Elk jaar zijn er veel discussies over wie nu wanneer mag spelen; vandaar dit artikel ter uitleg.

Iedereen wil in het begin van het seizoen weer graag buiten spelen en dit kan dan niet altijd zoveel, zo vaak, zolang als gewenst. Zeker niet als recreant, wanneer die ‘verdraaide’ competitiespelers de banen bezet houden. Vrijspelen en competitie spelen zitten elkaar dan ‘in de weg’. Ik schrijf de aanhalingstekens bewust, want het  ‘in de weg zitten’ is vooral gevoelsmatig. We zijn allemaal lid van dezelfde vereniging en tennissen allemaal voor ons plezier.

Tennisclub Bergambacht is voornamelijk een recreatieve vereniging met een aantal teams dat deelneemt aan de KNLTB Competitie. Voor dit voorjaar levert dat met name op de vrijdagavond (bij de senioren populair geworden) en de zondag (dit jaar 6 jeugd teams!) een druk op de baanbezetting.

Wat zijn nu de regels rondom de baanbezetting en met name de wissel- en recreatiebaan?

  • De VCL maakt een baanschema: wie waar speelt. Dit wordt gepubliceerd op de website en in de publicatievitrine opgehangen. In principe heeft elk team een eigen baan en een wissel- of recreatiebaan als dit nodig c.q. mogelijk is.
  • Een recreatiebaan is in principe voor recreanten met normale afhangregels. Als de recreatiebaan echter leeg ligt, dan mogen competitieteams hierop gaan spelen. Als er dan recreanten komen, wordt eerst de competitiewedstrijd uitgespeeld. Als er naast de recreatiebaan ook nog een wisselbaan is en deze komt eerder vrij, dan wordt die baan de recreatiebaan. Op deze manier maken we optimaal gebruik van onze banen.
  • Een wisselbaan is in principe voor de competitiespelers. De VCL zet in het baanschema de volgorde welk team wanneer aan de beurt is. Als de wisselbaan echter leeg ligt dan mogen recreanten hierop gaan spelen voor - in ieder geval- een half uur of 3 kwartier. Als een competitieteam de wisselbaan weer wil gebruiken, moeten ze dus als het ware afhangen. De baan kan niet na vijf minuten worden geclaimd, deze lag immers leeg en we willen onze banen optimaal gebruiken.

Wat betekent dit nu concreet voor deze vrijdagavonden en de zondagen?

Op de vrijdagavonden beginnen we om 19:00 uur. We hebben geen ontheffing dus moet het licht uit om 23:00 uur. Dit betekent dat we met twee teams thuis, die elk 4 partijen moeten spelen, een wisselbaan nodig hebben. De wisselbaan is dan voor één of twee partijen nodig. Het schema voor dit voorjaar kan je hier vinden.

Bel naar het clubhuis om teleurstellingen te voorkomen als je wilt vrijspelen gedurende de competitie.

Allen een goed buitenseizoen met veel tennisplezier!

 

De VCL van TC Bergambacht is Petra Visser. Email: petraevisser@hotmail.com. Telefoon: 0614311827.