Tennisclub Bergambacht" werd opgericht in 1973. In eerste opzet werden er twee banen aangelegd; de banen het verst van de dijk. Uit elementen van een afgedankte directiekeet werd een clubhuis opgetrokken. Later zijn de banen onder aan de dijk aangelegd en werd het huidige clubhuis gebouwd. Dit clubhuis is in de loop der jaren verder uitgebouwd.

Over TCBHet tennispark

TCB is een vereniging waar sport en gezelligheid samengaan. TCB is een kleine vereniging; het ledental van TCB ligt al jaren rond de 300 leden.De diverse werkzaamheden van de leden bevorderen de goede sfeer en beperken de kosten. Zo dienen de leden bij toerbeurt bardiensten te vervullen. Ook de totstandkoming en het onderhouden van de accomodatie was en is een zaak van de leden van TCB. Zelfwerkzaamheid is nog steeds een van de belangrijkste pijlers waar TCB haar voortbestaan aan dankt.

Het tennispark

Het tennispark van TCB is gelegen onder aan de Lekdijk, nabij de veerpont. Het park ligt in een prachtige omgeving, pal naast het hertenkamp. Na 25 jaar gespeeld te hebben op het vertrouwde oranje gravel werd gekozen voor een andere ondergrond. TCB heeft thans de beschikking over vier Canada Tenn banen. Alle banen beschikken over verlichting. In de periode vanaf eind maart tot begin december zijn de banen dagelijks geopend van zonsopgang tot 's avonds 23.00 uur.

Na het spelen is er in het gezellige clubhuis en op het terras gelegenheid voor het nuttigen van een drankje en een onderlinge "nabeschouwing". In het clubhuis is een douche- en kleedruimte aanwezig.