Anders dan anders

Dit jaar worden de clubkampioenschappen anders dan jullie gewend zijn. Hè? Ja, we gaan het roer omgooien! Uiteraard komen we daarmee tot meer tennisplezier, een betere organisatie en nog meer gezelligheid.

Tijdens de laatste clubkampioenschappen hebben we gemerkt dat het voor veel deelnemers lastig is om tijd vrij te maken voor de deelname aan ons gezellige toernooi. Ook werd het uitlopen van wedstrijden als vervelend ervaren en was het tennispark niet altijd zo gevuld als we eigenlijk zouden willen. Door de koppen weer even bij elkaar te steken, te luisteren naar ideeën van onze leden en creatief te bedenken hoe het anders kan, zijn we tot een nieuwe opzet gekomen voor 2018.

We gaan de clubkampioenschappen in 2018 niet meer gedurende een week organiseren, maar in twee (lange) weekenden. De datums zijn als volgt:

  • Mix en singels 24 t/m 27 mei 2018
  • Heren en dames dubbels 13 t/m 16 september 2018

(tip: noteer dit vast in je agenda)

 

We houden de kampioenschappen dus op donderdagavond, zaterdag en zondag (op vrijdag is er competitie). Zowel de veteranen, jeugd als senioren worden in deze weekenden ingepland. Of je net lid bent geworden, of al jaren wekelijks staat te meppen, jong, bejaard, prof of beginner bent, de clubkampioenschappen zijn voor iedereen.

We gaan het dan wel helemaal bomvol plannen met wedstrijden van een uur (of minder minuten bij veel animo). Hierdoor weet je (net zoals bij het poldertoernooi in de Stoep) precies van wanneer, tot wanneer je speelt. Dat is makkelijk plannen! (zowel voor ons als voor jullie) Iedereen weet zo waar hij aan toe is en hoeft niet een hele week in zijn agenda vrij te houden. Wel zo prettig! Bovendien wordt het wellicht minder belastend om twee of drie keer op een dag te spelen (voor onze toppers die ver komen in meerdere onderdelen) en hebben we een vol programma met veel toeschouwers op het park.

Uiteraard gaan we ook nadenken over ontbijt, lunch en diner, een feestje, iets lekkers voor bij de koffie en een hapje en een drankje. Heb je misschien suggesties? Of ben je bereid om te helpen? We kunnen nog wel wat hulp gebruiken! Dus laat het dan even weten bij Johan de Rooij

Wij kijken uit naar een beregezellig, sportief en bomvol clubkampioenschap.

Inschrijven

Inschrijven voor de clubkampioenschappen mei 2018 (singels en mix) kan hier:

https://www.toernooiklapper.nl/inschrijven/inschrijfformulier/tcb-clubkampioenschappen-mei-2018/?fik=CDDII21&jaar=2018

Samenstelling van de commissie: Johan de Rooij en Arnoud Koppe